GØMA gyllevogne – designet til fremtidens behov

Vi samarbejder med GØMA om salg og service af gyllevogne og udstyr i den sydlige halvdel af Jylland. Takket være samarbejdet kan vi levere dansk udviklet og produceret gyllegrej med gennemtænkt funktionalitet, servicevenligt design og høj kvalitet.

GØMA udvikler og producerer flere produkter, men til landbrugssektoren er det primært GG-gyllevognene og udstyr til udbringning, der er i fokus. Den mest solgte model er GØMA GG 25.  

Salg og service af GØMA-produkter er knyttet til vores afdeling i Starup. Ring 75381122 når du har behov for service eller tænker på at købe nyt gyllegrej.

GØMA GG 25 er en robust gyllevogn på tre aksler, som modelbetegnelsen antyder, rummer den 25 kubikmeter og leveres med hydraulisk affjedring af både træk og undervogn.
Hvis der er behov for større kapacitet, kan den kombineres med en fronttank på tre kubikmeter.

Kraftig lift
I udviklingen af GØMA-gyllevognene er der lagt vægt på, at vognen skal være brugervenlig, let at servicere og designet til fremtidige behov.

Et af de steder, hvor hensynet til de fremtidige krav kommer til udtryk, er bag på GØMA GG 25, hvor der er monteret en meget kraftig lift, for redskaberne bliver til stadighed både bredere og tungere. For at bevare balancen i vognen og lægge vægt over på traktoren, er liften bygget ind i tanken og trukket frem mod bagerste aksel.


Liften er med løse liftarme, der minimerer belastningen på liften, når der drejes med et bredt redskab i jorden. De løse liftarme gør det samtidig enkelt at skifte imellem redskaber, der har forskellig geometri og kategori.

Liftens position og dermed arbejdsdybden på redskabet kontrolleres af en intern trykstyrring, som konstant måler og justerer trykket i liftens hydrauliksystem.

Læssekran
GØMA GG 25 er monteret med en Harsø fyldepumpe og en læssekran, der kan håndtere seks meter dybe tanke, og som læsser gennem et ti tommer tykt fylderør. For at gøre det billigere og lettere at servicere kranen, er den tykke slange delt op i sektioner på to meter.

Samarbejde med Harsø
Den nye Gøma GG 25 kan leveres med bl.a. en ny slangebom på 36 meter. Bommen er produceret af Harsø og udviklet specielt til de nye GØMA GG 25-vogne. Slangebommen har en afstand imellem slangerne på 33 centimeter, og under transport fylder bommen kun 3,30 meter i bredden. GØMA samarbejder også med Harsø om fyldepumper, fordelere på tallerken-nedfældere, Dupont grønjords-nedfældere og på slæbeskærs-bommen fra Bomech.